CONFERINȚA APCI 2019

18-19 Octombrie 2019 - Cluj Napoca





"Abordarea prezentului pentru modelarea viitorului"

Ne face o deosebită plăcere să vă anunțăm organizarea ediției inaugurale a Conferinței APCI Prevenirea Infecțiilor cu tema "Abordarea prezentului pentru modelarea viitorului", eveniment care se va desfășura în Cluj-Napoca, la Grand Hotel Napoca, în perioada 18-19 octombrie 2019. Aceasta se va bucura de participarea și susținerea Infection Prevention Society (IPS) din Marea Britanie, APCI fiind prima asociație internațională afiliată IPS.

Scopul conferinței este acela de a reuni specialiștii în prevenirea infecțiilor și de a aborda cele mai actuale subiecte din domeniu, astfel încât împreună să conturăm un viitor mai bun prevenției în România. Conferința APCI vă oferă ocazia să întâlniți experți din domeniul prevenirii infecțiilor, atât din țară cât și din străinătate, coturând astfel cadrul perfect pentru comunicare și interconectare.

Vă invităm astfel să luați parte, în calitate de participanți la scrierea poveștii APCI, poveste centrată pe oameni, siguranță și calitate.

Prevenirea infecțiilor te privește și pe tine, astfel încât te așteptăm alături de noi la prima Conferință APCI Prevenirea Infecțiilor.



Invitați speciali


Speakeri APCI










Programul conferinței


18 OCTOMBRIE 2019

ORA DESCRIERE TIMP
8:30 - 9:30 Înregistrarea participanților 60 min
9:30 - 10:30 Deschiderea oficială - moderator Andrei Huțanu 60 min
APCI - Sîngeorzan Sergiu
IPS - Pat Cattini
SRM/MS - Alexandru Rafila
COPAC - Radu Gănescu
PRESEDENȚIA ROMÂNIEI - Loreta Diana Păun
SPONSOR DIAMOND - Bunzl&Co
10:30 - 10:50 Lansarea ediției a II-a a cărții "Primum Non Nocere: Ghid practic de prevenirea a infecțiilor" 20 min
10:50 - 11:50 Prezentări - moderator Ramona Marincaș 60 min
Carole Hallam (UK) - O abordare colaborativă pentru realizarea carții "Primum Non Nocere: Ghid practic de prevenirea a infecțiilor" 15 min
Martin Kiernan (UK) - Riscul transmiterii infecției din mediul contaminat. Dovezile se adună 25 min
Pat Cattini (UK) - E.coli la pacienții oncologici 20 min
11:50 - 12:20 Cofee Break + autografe carte 30 min
12:20 - 13:30 Prezentări - moderator Sîngeorzan Sergiu 70 min
Csibi Magor (RO) - Cum determină stilul tău de leadership (conducere) modul în care instituția ta funcționează 15 min
Neil Wigglesworth (UK) - Prevenirea și controlul infecțiilor din perspectiva globală - Federația Internațională de Control a Infectiilor IFIC 25 min
Hannah Bysouth (UK) - One IPS: Prevenirea infecțiilor fără granițe 15 min
Prezentare produs BUNZL&Co (sponsor DIAMOND) 15 min
13:30 - 14:40 Masa de prânz 70 min
14:40 - 15:10 Quiz Time - concurs interactiv cu premii 30 min
15:10 - 16:10 Prezentări - moderator Diana Stoica 60 min
Ramona Marincaș (RO) - Asistentul medical SPIAAM - provocări și responsabilități 15 min
Mușină Cristina (RO) - Rolul asistentului medical în supravegherea, prevenirea și limitarea IAAM în unitățile medicale 15 min
Alexandru Coman (RO) - Competențele profesionale ale medicului epidemiolog 15 min
Prezentare produs PHARMA ONE (sponsor PLATINUM) 15 min
16:10 - 16:40 Cofee Break 30 min
16:40 - 18:00 Prezentări - moderator Diana Stoica 80 min
Marian Nedelcu (RO) - Managementul calității totale în igiena critică (LEAN management) 15 min
Grigorescu Violeta (RO) - Îmbunătățirea igienei mâinilor: între vis și realitate 15 min
Debbie Xuereb (MALTA) - OneTogether: Colaborare pentru reducerea infecțiilor de plagă chirurgicală 20 min
Sîngeorzan Sergiu (RO) - Rolul materialelor de unică folosință în prevenirea și controlul infecțiilor 15 min
Poiană Constantin (RO) - E.A.A.A.M. și percepția lor la nivelul spitalelor 15 min
18:00 - 19:30 Pauză de revigorare 90 min
19:30 - 24:00 Cina festivă 270 min


19 OCTOMBRIE 2019

ORA DESCRIERE TIMP
8:30 - 9:30 Primirea participanților 60 min
9:30 - 11:00 Prezentări - moderator Alexandru Coman 90 min
Andreea Moldovan (RO) - Antibioticorezistența și politica de antibioterapie 20 min
Gavin Boyd (UK) - Microorganismele de alertă și screening-ul în unitățile de îngrijiri medicale 25 min
Edit Szekely (RO) - Depistarea și prevenirea IAAM prin prisma microbiologiei medicale. Posibilități și provocări în activitatea cotidiană 20 min
Timiș Horea (RO) - Feeel.health și rolul în prevenirea infecțiilor 20 min
Mihai Craiu (RO) - Social Media și rolul acesteia în comunicarea medicală în era fake-news 20 min
11:00 - 11:40 Închiderea conferinței 40 min
11:40 - 12:20 Coffe Break 40 min
12:20 - 13:30 Adunarea Generală APCI 50 min

Pentru descărcarea programului în format PDF apăsați aici!



Taxe conferință


Participanți Până în data de 6 Octombrie Cina festivă APCI**
Membru APCI* 100 lei 75 lei
Non-membru APCI 200 lei 100 lei

*statutul de membru APCI se dobândește după achitarea și confirmarea taxei de înregistrare ca și membru.
**Cina Festivă APCI va avea loc în data de 18 Octombrie 2019.

Taxele se vor achita prin virament bancar sau online banking având următoarele detalii:
IBAN: RO58UGBI0000772011099RON
Beneficiar: ASOCIATIA APCI
Cod fiscal: 40702390
Detalii plată: CONFERINTA APCI 2019


Înregistrare participanți


Înscrierea la Conferința APCI 2019 se face exclusiv online folosind formularele de mai jos.
Înainte de înscriere, scanați sau fotografiați dovada plății pentru a o putea încărca în format JPG, PNG sau PDF în formular.
Pentru a identifica suma care trebuie achitată, verificați tabelul de mai sus.

Înscrierile se fac până în data de 6 Octombrie 2019!


PERIOADA DE ÎNSCRIERI S-A ÎNCHEIAT


Sponsori și Parteneri


Au mai rămas:

Adresă sediu APCI

Str. Grigore Moisil, Nr. 12
Cluj-Napoca, România

Contact

Email: office@apci.ro
Facebook: APCI România